Henkilöesittelyt

Tanja Surma

Tanja Surma

Asiantuntija

Kiinnostukseni maidon tuottamiseen ja jatkojalostukseen on alkanut jo nuorena Lieksan emäntäkoulussa.

Työelämän salliessa hyödynsin aiempaa tietoani ja insinööritutkintoani sekä suoritin maidonjalostajan ammattitutkinnon ryhtyäkseni tuottamaan artesaanijalosteita maidosta.

Uusien tuotteiden tuonti markkinoille vaatii tänä päivänä laajaa osaamista ja olen tyytyväinen, että olen löytänyt MaitoKareliaan kyvykkäitä henkilöitä, jolloin tuotanto voidaan nostaa uudelle tasolle.

Uskon vahvasti, että monien muoti-ilmiöiden jälkeen varovaisesti käsitellyn maidon ja erityisesti hapanmaitotuotteiden myönteinen vaikutus hyvinvointiin nousee uudelleen esiin.

Outi Hännikäinen

Outi Hännikäinen

MT Rantaniitty

Olen maatalousyrittäjä Rääkkylästä. Olen vastannut kotitilani pyörittämisestä vuodesta 2009 lähtien. Sitä ennen kävin agrologi AMK opinnot Kiteellä sekä työskentelin lomittajana. Lypsylehmiä tilalla on reilut 30kpl sekä nuorkarja, rotuina ayrshire ja holstein. Tila on tavanomaisessa tuotannossa, mutta työ tehdään monimuotoisuus huomioiden.

Lehmät ja nuorkarja laiduntavat kesäisin ja pelloilla viljellään monilajisia nurmia lehmien rehuksi hiiliviljelyn periaatteita noudattaen. Jalostus on ollut kiinnostuksen kohteena aina ja vuodesta 2019 lähtien olen tähdännyt syntymänupoon A2-karjaan. Toki muutos on vuosien työ, koska arvostan pitkäikäisiä lehmiä. Tilan lehmistä 4kpl on saavuttanut 100 000 kg tuotoksen. Harrastuksiin kuuluvat paimenkoirat sekä hevoset.

Kirsi Muhonen

Kirsi Muhonen

Myynti ja markkinointi

Vastaan MaitoKareliassa myynnistä ja markkinoinnista sekä hallintoon liittyvistä asioista.

Olen työskennellyt finanssialalla 25 vuotta pankin ja vakuutusyhtiön eri tehtävissä. Liiketalouden opintojen jälkeen olen suorittanut finanssialan riskienhallinnan tutkintoja.

Kiinnostukseni ruuan alkuperään ja ravitsemukseen heräsi noin 10 vuotta sitten. Ravitsemustieteen opintojen aikana A2-maito tuli useasti esiin sen ominaisuutensa vuoksi. Maidolla ja maidolla on eroa.

Harrastuksiin kuuluu musiikki ja lenkkeily koirien kanssa.

Miia Koukkunen

Miia Koukkunen

Tuotanto

Vastaan MaitoKarelia Oy.n tuotannosta. Olen Kiteeltä kotoisin oleva maaseudun kasvatti, joka viihtyy ulkoilmassa vuodenajasta riippumatta usein koirat mukanaan.

Koulutukseltani olen Amk-Agrologi sekä Klinikkaeläintenhoitaja ja tällä hetkellä opiskelen Elintarvikejalostuksen ammattitutkintoon meijerialan osaamisalalle. Töitä olen tehnyt opintojen lomassa muun muassa eläinten parissa ja ravinto-alalla. Meijerialalla olen työskennellyt 4 vuotta ennen nykyisten opintojen aloitusta ja oman meijeriyrityksen perustamista.